LANKA/ THREAD: Act I and Act II (2013)

Kaksiosainen työ: Act I on video, Act II on dokumentoitu performanssi ja installaatio.

Miten mielettömältä  tai merkityksettömältä tuntuva tai näyttävä asia voi muuttua merkitykselliseksi ja mielekkääksi, kun siihen kohdistaa täyden huomion? Miten yhden idean tai asian esim. langanpätkän ympärille kiertyvä ja keskittyvä ajatus voi synnyttää uusia merkityksiä ja sitä kautta merkityksellistää sisältöä yllätyksellisellä tavalla? Minkälainen on langan ominaislaatu silloin kun sitä käyttää vasten sen käyttötarkoitusta. Ei pingottunut, yhdistävä tai sitova, vaan löysä, flegmaattinen ja tavallaan ”hyödytön”, passiivinen.

Aluksi vähäpätöiseltäkin tuntuva asia voi tulla merkittäväksi siihen käytetyn ajan ja huomion kautta. Kun pidän langanpätkää sormissani, hipelöin ja hierrän tai söherrän ja koskettelen sitä, miksi sen merkitys muuttuu silloin?


How body, performative gestures and presence make a meaning to any unsignificant matter in our environment if we just give a certain attention to them. But what kind of dichotomy there might be when body meets and encounters only with material?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s